Mostar

Mostar je poznat kao grad sa 360 sunčanih dana u godini, te je idealan za nezaboravan odmor u svako doba godine. Svojim kulturnim i historijskim naslijeđem, te prekrasnom prirodom će zadovoljiti sva vaša ćula i pružiti vam nezaboravan doživljaj.

 

POZICIJA MOSTARA

Mostar, jedan od najvećih gradova Bosne i Hercegovine se nalazi na obalama rijeke Neretve. Jedinstven je ne samo po historijskom i kulturnom naslijeđu već i po svom položaju te prirodi koja ga okružuje. Od 2005. godine je zapisan na listu UNESCO spomenika, sa svojim daleko poznatim i jedinstvenim Starim Mostom te kompletnom starom jezgrom.

Za ljubitelje historije, ovaj grad pruža mnoštvo priča, muzeja i drugih znamenitosti od najstarijeg doba, Osmanske vladavine, Austrougarske monarhije te sve do skorašnje historije.

BOGATA HISTORIJA

Pored mnogobrojnih muzeja, džamija, crkvi, kuća iz osmanskog perioda, tzv Turkish house, u neposrednoj blizini se nalazi i jedinstvena Tekija u Blagaju, sa jednim od najvećih izvora vode u Evropi, te na samom jugu nezaboravni Počitelj, koji svojim izgledom i historijom ostavlja bez daha. Takođe ljubitelji prirodnih znamenitosti će u Mostaru pronaći svoj dio užitka, i to prije svega uz samu obalu prozračno čiste rijeke Neretve. U neposrednoj blizini Mostara se takođe nalaze i druge prirodne ljepote kao što su Hutovo blato, planine Velež i Prenj, te mnoštvo drugih zaštićenih prirodnih ljepota Hercegovine.


Dobrodošli, uživajte i odmarajte se u udobnosti naših apartmana. Za informacije vezane za naše usluge, molimo kontaktirajte nas!